Oude meesters, jonge honden

Hulp in Afrika - welk beeld roept dat bij jou op? Welk beeld leeft er daadwerkelijk anno 2011 bij het nederlandse publiek? 

Een serie straatinterviews was het uitgangspunt voor een presentatie van Judith Madigan, directrice BrandOutLoud, tijdens de debattour 'Oude meesters, jonge honden' over de beeldvorming van hulp in Afrika. Hoe krijgen hulporganisaties Afrika nog ‘verkocht’?

Tijd voor een andere benadering

In haar presentatie stelt Madigan dat jarenlang het negatieve beeld van het zielige hongerige kindje is gebruikt voor fondsenwerving. Medelijden en schuld verleiden mensen tot (financiële) steun. Al 60 jaar lang wordt er op deze manier gecommuniceerd. Men is toe aan een ander beeld, een andere benadering.

Indien hulporganisaties donateurs serieus willen nemen, dient men ook de verantwoordelijkheid op zich te nemen om dit beeld te veranderen. Hoe? Door uit te gaan van kansen en bijvoorbeeld te leren van jonge organisaties waar betrokkenheid tussen het doel van een project en de donateur of vrijwiliger voorop staat. Maar vooral door het laten zien van de kracht van de mensen zelf.

Jonge honden  Jonge honden

Debattour

Deze presentatie maakte onderdeel uit van de debattour ‘Oude meesters, jonge honden’. Een uniek concept van Lokaal Mondiaal en Viceversa, waar iconen van vroeger en generatie 2.0 bij elkaar gebracht worden om visies en ideeen uit te wisselen.

BrandOutLoud is...

...is een nederlandse non-profit gespecialiseerd in maatwerk branding en communicatie voor hulporganisaties wereldwijd. Het integer in beeld brengen van het verhaal is voor ons een speerpunt. Wij geloven dat esthetische fotografie de sleutel is tot succesvolle communicatie: "Visualize to persuade". 

Wil je graag meer weten over BrandOutLoud? Ga naar onze homepage of bezoek onze projecten. Je kan volg ons ook volgen via twitter en Facebook. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief.